Menu
https://www.fiscjurfinadvies.nl/samen-leven-estate-planning

Samen (leven) & Estate planning

Al meer dan 15 jaar fiscaal, juridisch en financieel adviseur

Samenwonen en trouwen

 

Als u wilt samenwonen, wilt u wellicht een aantal dingen voor en met elkaar regelen. Door de afspraken op papier te zetten is er duidelijkheid over ieders rechten en plichten. Door een samenlevingsovereenkomst wordt u niet elkaars erfgenaam. Wilt u dat wel, dan moet u een testament laten opmaken.

Wie na 1 januari 2018 huwt, trouwt niet meer in gemeenschap van goederen. Is het als je na die datum huwt niet meer nodig om huwelijkse voorwaarden op te stellen? Ja wel! Soms blijven die voorwaarden een ‘must’. In een persoonlijk gesprek vertellen wij er graag meer over

Een algemene opmerking over die voorwaarden (ongeacht of zij zijn van voor of na 1 januari 2018): zij moeten worden nageleefd!
Wij zijn er graag voor u!

  Samenwonen en trouwen gelukkig

 

Twee zekerheden

 

Er zijn twee zekerheden in het leven: dood en belastingen.
Vindt u het niet fijn om daarover te spreken? Dat snappen wij heel goed. Wellicht wel goed om te weten dat u voor dat moment uw wensen kunt verwoorden en uw vermogen ‘slim’ kunt nalaten.

Zo kunt u aangeven wie uw erfgenamen zijn, of en hoe u uw partner verzorgd wilt achterlaten, welke regelingen van zorg u wilt treffen voor uw kinderen.
U wilt meer informatie wat in uw situatie mogelijk is? Wij helpen u graag in het vormen van uw gedachten en het maken van uw keuzen. Aandacht heeft dan niet alleen het technische deel (het civiele en het fiscale recht), maar ook de emotie.

Het geven van raad over een voor u goed en passend testament is ons helemaal terrein. Wij vertalen uw wensen richting de notaris. Deze maakt een concept voor u op.

Welke notaris? In eerste instantie is dat de notaris van uw keuze. Hebt u deze niet? Wij brengen u graag in contact met een notaris uit ons netwerk.

Geeft u liever met de warme hand? Dat is een goede keuze vanuit het oogpunt van estate planning. Met het doen van schenkingen kunt een erfbelasting besparen. Aan de schenking kunt u voorwaarden verbinden. Bijvoorbeeld een waardoor het vermogen van uw kind privé blijft; ook in het geval het huwelijk van uw kind eindigt. Wellicht wilt u liever nog wachten met het doen van schenkingen, omdat u bang bent dat uw kind het geld besteed aan zaken die u niet wilt? Weet dan dat hiervoor oplossingen zijn! Wij zijn graag uw gesprekspartner en staan u graag terzijde met raad en daad.

 

Samenwonen en trouwen cadeau

 

Samenwonen en trouwen trouwen

 

Ons pakket aan dienstverlening:

 
  • Advisering over samenlevingsovereenkomst en huwelijkse voorwaarden
  • Advisering over testamenten nalatenschapsplanning
  • Advisering over schenkingsplan
  Samenwonen en trouwen gezin